Tânăra care l-a denunțat pe „Colo”, terorizată de fanii vloggerului: M-au amenințat cu moartea, cu violul

Scandalul iscat de vloggerul Alexandru Bălan scoate la lumină o altă problemă a mediului online: o tânără care l-a denunțat pe „Colo” primește amenințări cu moartea și sute de mesaje ofensatoare. Tânăra a vorbit despre aceste amenințări, pentru Digi24, și spune că va face o nouă plângere penală.

Tânăra amenințată: „M-a lovit un val de ură! Susținătorii lui Colo m-au căutat pe Facebook și Instagram, mi-au trimis mesaje, m-au sunat, mi-au trimis înregistrări vocale în care îmi spuneau că speră să mă omoare Dincă, că mă vor prinde și mă vor viola, că vor da cu mașina peste mine. Mă făceau feministă proastă și multe alte cuvinte pe care mi-e rușine să le spun.

Unii dintre ei îmi trimiteau mesaje vocale parafrazând ce spunea Colo, mă întrebau «cine e tăticul tău» și îmi spuneau că aș fi norocoasă să mă violeze Colo. Mă blamau pentru tot ce s-a întâmpla și nu înțelegeau gravitate faptelor lui Colo.

Am fost speriată! În continuare nu ies din casă fără partenerul meu, să fiu sigură că sunt în siguranță în perioada asta, mi-am făcut postările private, mi-am închis contul de Instagram. Sunt în contact cu polițiștii de la Secția 9 care se ocupă de caz și le trimit constant screenshot-uri cu amenințările pe care le primesc.

E momentul să tragem un semnal de alarmă că nu putem spune orice pentru faimă și bani pe internet, mai ales că publicul lui Colo era format aproape în exclusivitate din copii și adolescenți. Colo tocmai asta făcea, în fața copiilor normaliza relațiile sexuale fără consimțământ, normaliza bătaia, normaliza violența împotriva femeilor.

Poate și pentru cei care mi-au scris amenințări e un semnal de alarmă faptul că Colo nu mai are acces la relețele de socializare 60 de zile. Suntem în totalitate responsabili de discursul nostru, de amenințările pe care le lansăm în spațiul public.”

Vloggerul Alexandru Bălan, zis ”Colo”, nu mai are voie să posteze clipuri video pe Facebook, Youtube, Tik Tok și Instagram timp de două luni, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Interdicția a fost impusă de procurori, care au renunțat să mai ceară reținerea acestuia, înlocuind măsura cu controlul judiciar pentru două luni.

Vloggerul fusese reținut marți seară de polițiștii de la Secția 9 Poliție, la capătul a peste trei ore de audieri. Bărbatul este acuzat de infracțiunea de instigare publică, pentru care legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.

Polițiștii s-au autosesizat, în acest caz, în data de 1 iunie, după apariția unui videoclip pe Youtube, în care vloggerul afirma că minorele de 15-16 ani ar merita să fie violate dacă se îmbracă provocator. Ulterior, el și-a cerut scuze și a spus că mesajul său a fost înțeles greșit.