Tânărul pianist Andrei Gologan a concertat la St Martin-in-the-Fields

Pianistul Andrei Gologan a concertat, în data de 23 ianuarie, pe scena de la St Martin-in-the-Fields (SMITF), una dintre cele mai importante scene muzicale londoneze, în debutul celui de-al optulea an al Seriei Româneşti pe care Institutul Cultural Român din Londra o organizează în colaborare cu prestigioasa instituţie.

Andrei Gologan, un muzician în plină plină afirmare, absolvent al Universităţii „Mozarteum“ din Salzburg, remarcabil printr-o tehnică sigură şi plină de sensibilitate, a prezentat un program cuprinzând lucrări de Chopin, Silvestri şi Debussy.

St Martin-in-the-Fields, biserica parohială a Casei Regale britanice, este cunoscută în rândul melomanilor drept una dintre cele mai serioase scene muzicale londoneze şi atrage de fiecare dată, în cadrul numeroaselor concerte de muzică clasică, sute de spectatori în somptuosul monument arhitectonic din Trafalgar Square. Seria Românească, în care au concertat mulţi dintre cei mai valoroşi tineri muzicieni români, este organizată, fără întrerupere, din anul 2011.