Țările în care se poate călători cu certificatul care atestă vaccinarea împotriva Covid-19

Vaccinul anti-COVID devine bilet de acces pentru unele destinații turistice. Mai multe țări ale căror economii se bazează în mare parte pe turism au anunța deja că-și vor anula restricțiile de călătorie pentru persoanele imunizate. Grecia, Islanda, Insulele Azore și Madeira sunt doar câteva dintre destinațiile care primesc turiștii vaccinați, fără a mai fi nevoie de un test PCR.

Grecia este una dintre principalele destinații pentru care optează românii când vine vorba de vacanța de vară. Persoanele care au deja 14 zile de la a doua doză de vaccin pot călători în statul elen fără carantină sau test PCR. Sezonul estival se va deschide oficial începând cu 14 mai.

Aceleași condiții le impune și Croația. Unele state, precum Muntenegru, cer doar ca a doua doză de vaccin să fie efectuată cu 7 zile înainte de intrare în țară.

 Turiștii îndrăgostiți de insulele portugheze primesc o veste bună. Cei care sosesc în Insulele Azore și Madeira pot prezenta un certificat de vaccinare împotriva COVID-19. Azore este primul arhipelag din lume care are o populație complet vaccinată.

De asemenea, Slovacia a deschis deja granițele pentru cetățenii vaccinați de cel puțin 2 săptămâni cu un vaccin precum Pfizer sau Moderna, sau de cel putin o lună cu un ser precum AstraZeneca.