TAROM reia operațiunile normale după acordul cu personalul navigant

Getting your Trinity Audio player ready...

Compania Națională de Transporturi Aeriene Române (TAROM) a anunțat marți dimineață că a ajuns la un acord cu reprezentanții personalului navigant, permițând reluarea operațiunilor în regim normal. Această decizie vine după ce luni, 8 iulie, zeci de curse au fost anulate din cauza declarațiilor individuale de inapt pentru zbor ale membrilor echipajului.

TAROM a comunicat că, în urma dialogului continuu cu reprezentanții personalului navigant, s-a ajuns la un acord pentru rezolvarea aspectelor salariale invocate de angajați. Compania a precizat că toate zborurile regulate, atât pe rute interne cât și externe, se desfășoară conform programărilor stabilite pentru 9 iulie. Măsurile agreate în cadrul acordului vor fi negociate în detaliu în cadrul Contractului Individual de Muncă cu membrii echipei.

TAROM își cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de anulările de zboruri de luni și depune toate eforturile pentru a reduce impactul asupra planurilor de călătorie ale acestora. Compania a oferit alternative pentru pasagerii afectați, iar echipa de asistență este în contact direct cu aceștia pentru a oferi informații detaliate privind reprogramarea zborurilor, rambursările sau alte opțiuni disponibile.

Luni, 8 iulie, numeroase zboruri TAROM au fost anulate după ce o mare parte din personalul navigant a declarat că este inapt pentru zbor. Acest lucru a cauzat un haos operațional, afectând planurile de călătorie ale multor pasageri. În urma acestor evenimente, Consiliul de Administrație al TAROM a intensificat dialogul cu reprezentanții angajaților, reușind să ajungă la un acord care a permis reluarea activităților în regim normal.

Fondată în 1954, TAROM își desfășoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor și este membră a Alianței SkyTeam din 2010. Compania operează o flotă de 18 aeronave și servește 70 de destinații, fie cu aeronave proprii, fie prin partenerii săi code share. Din 1993, TAROM este membră a Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni (IATA).

Toate cursele TAROM programate pentru marți, 9 iulie, au decolat conform programului de pe Aeroportul „Henri Coandă” din București. Compania își reafirmă angajamentul de a asigura un serviciu de înaltă calitate și de a răspunde prompt nevoilor pasagerilor săi.