Tenorul italian Marcello Giordani a murit la vârsta de 56 de ani

Tenorul italian Marcello Giordani, decedat sâmbătă în urma unui infarct la vârsta de 56 de ani în Sicilia, a fost omagiat duminică de numeroşi artişti şi de Metropolitan Opera din New York, scrie AFP.

MET s-a declarat „profund îndurerată să afle de moartea lui Marcello Giordani”, care a debutat în instituţie în 1995 cu rolul lui Rodolfo din „Boema”, de Puccini, şi a jucat în peste 250 de reprezentaţii şi 27 de roluri diferite.

Soprana Angela Gheorghiu şi-a exprimat tristeţea după moartea tenorului italian, „o voce de aur”, cu care ea a cântat pe scena Metropolitan Opera de mai multe ori. Potrivit presei italiene, artistul a murit sâmbătă după-amiază în urma unui infarct, în locuinţa din Augusta, Sicilia, unde s-a născut în 1963. Medicii nu au reuşit să-l resusciteze. Acum o lună, el a interpretat rolul Calaf din „Turandot”, de Puccini, în teatrele greceşti în aer liber din Taormina şi Siracuza.

Marcello Giordani a avut o bogată carieră internaţională, cu un repertoriu complet, de la operele Bel Canto de Rossini, Donizetti şi Bellini, la roluri dramatice de Verdi, Puccini şi Berlioz. După ce a studiat canto în Catania şi Milano, a câştigat în 1986 concursul de canto de la Spoleto (centrul Italiei), lucru care i-a lansat cariera cu un rol în opera „Rigoletto”, de Verdi, la festivalul din acest oraş. Imediat şi-a făcut debutul în Statele Unite, la Opera din Portland în 1988, iar în acelaşi an a cântat la Scala din Milano, potrivit site-ului oficial al artistului. Tenorul, tată a doi copii, a creat o academie de muzică care îi poartă numele, destinată să încurajeze tinerele talente.