Thrillerul „Candyman” a debutat pe primul loc în box ofice-ul american

Thrillerul „Candyman”, scris de Jordan Peele și regizat de Nia DaCosta, a debutat pe primul loc în box ofice-ul nord-american, cu încasări de peste 22 de milioane de dolari. Filmul de groază cu buget de 25 de milioane de dolari a generat, în primele trei zile, încasări de 22,37 de milioane de dolari din 3.569 de săli în care a rulat, potrivit boxofficemojo.com.

Continuarea lungmetrajului din 1992 îl are în rol principal pe Yahya Abdul-Mateen II și a fost bine primită de critici și cinefili, cu un scor de 85% pe Rotten Tomatoes.

La nivel internaţional, „Candyman” a fost lansat în 51 de pieţe şi a generat încasări de doar 5,23 milioane de dolari. Comedia SF „Free Guy”, cu Ryan Reynolds şi Jodie Comer în rolurile principale, a coborât un loc în top, după ce, în al treilea weekend de la debut, a obţinut încasări de 13,55 de milioane de dolari.

Filmul regizat de Shawn Levy spune povestea unui funcționar de bancă ce descoperă că este de fapt un personaj într-un joc video brutal. Din distribuție mai fac parte Taika Waititi, Lil Rel Howery și Channing Tatum, iar Tina Fey, Hugh Jackman și Dwayne Johnson și-au împrumutat vocile.

Lungmetrajul animat „Paw Patrol”, bazat pe serialul de televiziune omonim, s-a clasat pe poziţia a treia, în coborâre un loc, cu încasări de 6,62 de milioane de dolari în al doilea weekend de la premieră. „Jungle Cruise”, cu Dwayne Johnson şi Emily Blunt în distribuţie, comedie de aventuri bazată pe un circuit din parcul Disneyland şi regizată de Jaume Collet-Serra, a coborât un loc, până pe patru, după al cincilea weekend de la lansare, când a generat încasări de 5 milioane de dolari.

Filmul horror „Don’t Breathe 2”, regizat de Rodo Sayagues, cu Stephen Lang în rol principal, a ocupat locul al cincilea în top, după al treilea weekend, când a înregistrat încasări de 2,83 de milioane de dolari.

Top 10 al box office-ului nord-american de weekend este completat de filmul biografic „Respect”, despre cântăreaţa Aretha Franklin, filmul fantasy „The Suicide Squad”, lungmetrajul de acţiune „The Protege”, thrillerul „The Night House” şi de filmul de aventuri „Black Widow”.