Timișoara va avea 68 de kilometri de piste noi pentru biciclete

85.000 de euro au fost alocați de Primăria Timișoara pentru construirea, pe 55 de străzi, a 86 de kilometri de piste pentru biciclete, care se vor adăuga celor 106 kilometri existenți. De asemenea, orașul va beneficia de șapte tramvaie noi.

O asociere formată din trei firme (din București, Bacău și Cluj) a câștigat licitația pentru a întocmi studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru dezvoltarea traseelor speciale pentru bicicliști pe o lungime de aproximativ 68 de kilometri. Suma maximă disponibilă a fost de cca. 150.000 de euro cu tot cu TVA, însă oferta făcută de cele trei firme a fost de 85.000 de euro, cu tot cu TVA.

În acest proiect este prevăzută și realizarea de parcări pentru biciclete, de-a lungul acestor trasee, precum și dublarea stațiilor existente VeloTM, sistemul de bike sharing din Timișoara.

Proiectul trebuie să respecte și normativele în vigoare privind pistele de biciclete, asta însemnând, printre altele, o lățime de 0,75 metri și să se afle la o distanță de siguranță față de traficul rutier de minimum 1,5 metri.

Pe unele din cele 55 de străzi menționate în proiect există deja piste, însă, potrivit tion.ro, este vorba fie de tronsoane de pe aceste străzi unde pistele erau întrerupte, fie de regândirea unor piste existente pentru găsirea unor soluții mai bune.

sursa: green-report.ro