Transportatorii și fermierii continuă protestele în ciuda promisiunilor guvernamentale

Getting your Trinity Audio player ready...

Transportatorii și fermierii din România au decis să continue protestele lor, chiar și după o întâlnire cu Premierul Marcel Ciolacu. În cadrul întâlnirii, care a avut loc la Palatul Victoria, reprezentanții protestatarilor au fost asigurați de inițierea unor discuții concrete și formarea unor grupuri de lucru pentru a aborda problemele ridicate. Cu toate acestea, Dănuț Andruș, un membru al delegației, a declarat că decizia de a rămâne în stradă aparține fiecărui participant la protest, și că ei personal au ales să continue manifestațiile.

Revendicările transportatorilor și fermierilor sunt numeroase, numărând 40 de puncte, cu accent pe îmbunătățirea condițiilor de muncă și eliminarea muncii fără remunerație adecvată. În timp ce discuțiile cu guvernul sunt în desfășurare, reprezentanții protestatarilor au subliniat că nu ei controlează protestele, ci acestea se conduc singure, fiind organizate și comunicate prin intermediul grupurilor de WhatsApp.

Premierul Marcel Ciolacu a exprimat deschiderea Guvernului pentru găsirea unor soluții aplicabile și corecte la problemele ridicate. Un calendar strâns de întâlniri cu ministerele și instituțiile implicate a fost stabilit, începând cu data de 15 ianuarie 2024, pentru a aborda problemele în domeniile agriculturii, transporturilor și asigurărilor de răspundere civilă auto.

Protestele transportatorilor au fost declanșate inițial din nemulțumirea față de evoluția prețului la RCA, iar fermierii s-au alăturat manifestațiilor, exprimându-și propriile nemulțumiri. Reprezentanți ai diferitelor organizații agricole au menționat că, deși nu au legătură directă cu protestul spontan anunțat în mediul online, au confirmat participarea unor fermieri din cadrul organizațiilor lor.