Traseele din Masivul Făgăraș închise la peste 1800 metri

Getting your Trinity Audio player ready...

Salvamontiștii din Sibiu au anunțat duminică închiderea traseelor turistice situate la altitudini mai mari de 1800 de metri în Masivul Făgăraș, ca măsură de precauție în urma avertizărilor meteorologice privind riscul crescut de avalanșă.

Conform ultimelor informații de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), gradul de avalanșă a atins nivelul 3 din 5 la altitudini de peste 1800 de metri în masivul Făgăraș. În acest context, oficialii Salvamont Sibiu au decis să declare momentan închise traseele aflate peste această altitudine, punând accent pe siguranța turiștilor și a practicanților sporturilor de iarnă.

Echipa Serviciului Public Județean Salvamont Sibiu este pregătită să răspundă la orice situație de urgență din zona montană a județului. Salvamontiștii au transmis, de asemenea, un mesaj de precauție pentru iubitorii munților, încurajându-i să fie atenți la condițiile meteorologice și la avertizările emise. Pentru practicanții sporturilor de iarnă în zonele de offpiste, este recomandată utilizarea completă a echipamentului de detecție și salvare, inclusiv DVA (detector de victime de avalanșă), sondă, lopată și rucsac pentru avalanșă.

În ultimele 24 de ore, Dispeceratul Național Salvamont a primit 9 apeluri de urgență, solicitând intervenția salvamontiștilor în diverse județe, inclusiv Prahova, Neamț, Gorj, Maramureș, Caraș Severin, Brașov, Hunedoara și Bihor. În urma acestor intervenții, au fost salvate 62 de persoane, dintre care una a fost transportată la spital, iar o persoană a fost găsită decedată.

Salvamontiștii din Sibiu au primit, de asemenea, 21 de apeluri pentru sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană. Aceste măsuri și intervenții subliniază importanța precauției și a pregătirii adecvate înainte de a explora zonele montane, mai ales în condiții meteorologice dificile.