Trei români figurează anul acesta printre cei 250 de oameni de film selectaţi la „Berlinale Talents”

Trei români au fost selecţionaţi anul acesta pentru a face parte din programul „Berlinale Talents”, din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Actriţa şi scenarista Alina Grigore, criticul de film Flavia Dima şi scenaristul şi regizorul Ioan Antoci sunt cei trei care ne vor reprezenta la Berlinale.

Alina Grigore este cunoscută pentru roluri în filme şi seriale TV precum „Om sărac om bogat”, „Îngeraşii”, „Aniela”, „Din dragoste cu cele mai bune intenţii” (regia Adrian Sitaru), „Aurora” (regia Cristi Puiu), dar şi pentru scenariul filmului „Ilegitim”, în care a şi jucat şi care a participat la Berlinale în 2016, fiind distins cu Premiul C.I.C.A.E – “Confédération Internationale des Cinémas d’Art et d’Essai” (Confederaţia Internaţională a Cinematografelor de Artă).

Flavia Dima este absolventă a Departamentului de Jurnalism Facultatea de ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, masterandă în Studii Vizuale la Centrul de Excelenţă în Studiul Imaginii din cadrul Universităţii Bucureşti, critic de film şi selecţioner al Festivalului Filmul de Piatra, de la Piatra Neamţ, dar şi membră a Juriului Emille Cantillon în cadrul Festivalului Internaţional de Film Francofon, Namur (Belgia, 2015).

Ioan Antoci a câştigat la Cannes, în anul 2009, premiul pentru cel mai bun scenariu din Europa Centrală şi de Est, cu povestea unui bătrân care rămâne fără casă în urma inundaţiilor. Ulterior, „Câinele Japonez” a devenit lungmetrajul semnat de Tudor Jurgiu, cu marele actor Victor Rebengiuc în rol principal.