Trenul Regal a pornit în călătoria simbolică de 1 Decembrie

Trenul Regal a oprit, joi dimineaţa, pentru prima dată de când face traseul de Ziua Naţională, în Gara din Buşteni, unde a fost aşteptat de zeci de localnici şi turişti, călătoria din acest an fiind dedicată aniversării a 150 de ani de la întemeierea Casei Regale.

Trenul Regal a oprit în Gara din Buşteni la ora 10.36, unde va sta 17 minute. Este şi pentru prima dată când trenul opreşte în gara din localitate.

Din vagoane au coborât Principesa Margareta şi Principele Radu, care au fost întâmpinaţi de autorităţi în cadrul unei ceremonii festive.

Trenul regal a ajuns, miercuri după amiază, în gara din Sinaia, pentru al treilea an consecutiv şi a putut fi vizitat de zeci de persoane în Gara Regală din Sinaia, între orele 16.30 – 18.30.

Potrivit Casei Regale, trenul a pornit într-o călătorie simbolică, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, pe ruta Sinaia-Buşteni-Predeal-Braşov-Codlea-Făgăraş-Avrig-Sibiu.

Călătoria cu Trenul Regal din acest an este dedicată aniversării a 150 de ani de la întemeierea Casei Regale a României şi promulgării Constituţiei din 1866, în tren fiind prezente Familiile Regale ale Belgiei şi Bulgariei.

A doua oprire va avea loc în Gara din Predeal, la ora 11.08. Trenul va opri şi aici tot pentru 17 minute, ultima oprire de 1 Decembrie fiind Gara din Sibiu, la ora 16.35.