Trezorierul PSD, Mircea Drăghici a fost pus sub urmărire penală de DNA

Mircea Drăghici, trezorierul PSD, a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA, pentru infracțiunile de delapidare și utilizarea subvențiilor de stat în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate – se precizează într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

 

„În calitate de trezorier al unui partid, având atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și fondurilor banesti aparținând formațiunii politice respective, suspectul și-ar fi însușit suma de 380.000 euro prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil, având un caracter simulat, folosind astfel suma de bani provenită din subvenții în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, respectiv pentru plata parțială în proporție de peste 2/3 a unui imobil”, se arată în comunicat.

Astfel, în cursul lunii februarie 2018, „suspectul, împreună cu o persoana din familie, a negociat și a convenit să achiziționeze, de la un vânzător, un imobil având o valoare de circulație de peste 500.000 euro, pe care să-l achite, în parte, cu sume de bani pe care le gestiona în calitate de trezorier, și în parte, cu fonduri proprii”.

 

„Dupa declansarea controlului de către Autoritatea Electorala Permanentă cu privire la utilizarea subvențiilor de formațiunea politică în cadrul căreia suspectul îndeplinea funcția de trezorier, a fost reziliat contractul de închiriere, precum și promisiunea de vânzare-cumpărare și restituite sumele de bani încasate cu titlu de chirie și pentru achiziționarea imobilului”.

Într-o declarație pentru Agerpres, Mircea Drăghici a spus:  „Sa fii pus sub acuzare ca nu ai respectat o lege pe care tu ai facut-o in Parlamentul Romaniei si esti cel mai indreptatit sa stii spiritul si litera acestei legi – atentie – mi se pare mult exagerat si cred cumva ca are legatura si cu coordonarea campaniei. De fiecare data cand a urmat o campanie electorala, am fost chemat la DNA”.