Trump: Cred că vom avea un vaccin până la sfârșitul anului

Preşedintele american, Donald Trump, a estimat duminică seară că un vaccin va fi disponibil până la sfârşitul anului 2020, transmite AFP.

„Cred că vom avea un vaccin până la sfârşitul acestui an”, a declarat Trump în cursul unei emisiuni speciale pe canalul Fox News, realizată la Monumentul lui Lincoln, pe National Mall, la Washington.

„Medicii vor spune: n-ar trebui să spuneţi asta. Spun ce gândesc”, a adăugat liderul administraţiei americane. „Acţionăm din greu (…) numeroase grupuri farmaceutice sunt, cred eu, foarte aproape”, a mai spus el. În ce priveşte reacţia sa dacă o ţară va descoperi vaccinul înaintea Statelor Unite? „Mi-e indiferent”, a răspuns el.

„Vreau doar un vaccin care să funcţioneze”, a afirmat Donald Trump. În întreaga lume, există peste o sută de proiecte de vaccin anti-COVID-19, dintre care mai mult de zece sunt în faza testelor clinice, potrivit datelor difuzate de London School of Hygiene & Tropical Medicine.

Subliniind dorinţa sa de a permite activităţilor din ţară să fie reluate în mod prudent, dar „şi cât mai repede posibil”, preşedintele american s-a arătat optimist în legătură cu perspectivele economice. Anul 2021 va fi „incredibil”, a prezis el.

Pe de altă parte, liderul de la Casa Albă a apărat încă o dată decizia sa de la începutul pandemiei. „Cred că am salvat milioane de vieţi”, a ţinut el să menţioneze.