Trupele ruseşti de la graniţa cu Ucraina au capacitatea de a declanşa o invazie rapidă

Rusia a masat la graniţa cu Ucraina trupe care au capacitatea de a declanşa o invazie rapidă şi sunt capabile să pună la punct şi să-şi organizeze liniile de aprovizionare, unităţile medicale şi rezervele de combustibil necesare susţinerii şi ducerii unui război de lungă durată – în cazul în care Moscova chiar ar decide să invadeze Ucraina, au declarat pentru CNN surse apropiate serviciilor de informaţii. potrivit acelorași surse, trupele şi muniţia masate de Rusia la frontieră ar fi suficiente pentru ducerea unui război-fulger „blitzkrieg” de cel puţin 7-10 zile.

Congresmanul american Mike Quigley, membru în comisia pentru Intelligence a Camerei Reprezentanţilor a declarat pentru CNN că Rusia poate invada Ucraina „când doreşte” şi că trupele ruseşti masate la frontieră sunt echivalentul unei forţe capabile să declanşeze „un blitzkrieg din zilele noastre”.

În acest moment nu este încă foarte clar dacă preşedintele rus Vladimir Putin chiar doreşte să invadeze Ucraina sau concentrarea de trupe reprezintă doar o modalitate în jocul negocierilor  pe care Kremlinul îl are cu Occidentul.