Trupele Wagner se apropie de Moscova. Ar putea ajunge în Capitală în jurul orei 19:00.

Getting your Trinity Audio player ready...

Guvernatorul provinciei Lipetsk din Rusia declară că grupul de mercenari Wagner a intrat în regiune, conform AP.

Regiunea Lipetsk se află la aproximativ 360 de kilometri sud de Moscova și mult mai aproape de capitală decât Rostov-on-Don, unde forțele Wagner au apărut în timpul nopții.

Autoritățile „iau toate măsurile necesare pentru a asigura siguranța populației. Situația este sub control”, a declarat guvernatorul Igor Artamonov pe Telegram. Nu a oferit detalii despre prezența grupului Wagner.

Autoritățile din zonă, care se află în sud-vestul Rusiei, le-au cerut mai devreme rezidenților să rămână acasă sâmbătă, după ce grupul de mercenari Wagner a promis că va lua armele pentru a răsturna conducerea militară a țării.

Forțele Wagner au preluat deja controlul asupra orașului Rostov după o rebeliune de peste noapte. Se pare că acum au călătorit aproximativ 500 de mile spre nord, în timp ce se îndreaptă spre Moscova.

Jurnaliștii Reuters au văzut anterior transportoare de trupe și un camion cu o platformă care transporta un tanc trecând în viteză pe lângă orașul Voronej, la mai mult de jumătatea drumului către Moscova, unde un elicopter a tras asupra lor. Cu toate acestea, nu au existat rapoarte despre rebeli întâlnind rezistență semnificativă pe autostradă.

Actualizare (17:10):

Autoritățile ruse au oferit amnistie membrilor grupului Wagner dacă se predau.

Agenția de știri deținută de statul rus, Tass, a fost informată de un legislator rus că luptătorilor Wagner li s-a promis amnistie dacă își depun armele, dar trebuie să acționeze rapid, conform Reuters.

În același timp, președinția turcă a confirmat că președintele turc Tayyip Erdogan a discutat la telefon cu președintele rus Vladimir Putin sâmbătă și l-a îndemnat să acționeze conform procedurilor.

A declarat că cei doi au discutat despre evoluțiile recente din Rusia, iar Erdogan i-a spus lui Putin că Turcia este pregătită să intervină pentru a contribui la găsirea unei soluții pașnice la situație.