Trupul neînsuflețit al pictorului Salvador Dali, exhumat la 28 de ani după moartea artistului

Trupul neînsuflețit al pictorului spaniol Salvador Dali a fost exhumat joi seară, la 28 de ani după moartea artistului, în urma unei hotărâri judecătorești pronunțate într-un proces de paternitate, ce a fost demarat de o ghicitoare în cărți de tarot care afirmă că este fiica unică a artistului

"Prelevări de eșantioane biologice din rămășițele pământești ale lui Salvador Dali au fost realizate, a precizat Curtea de Apel din Catalonia într-un comunicat de presă publicat în jurul orei 21:50 GMT (00:50 ora României, n.r.).

Cu două ore și jumătate mai devreme, mormântul artistului a fost deschis, iar medicii legiști au început să preleveze probe biologice.

La sfârșitul lunii iunie, justiția spaniolă a ordonat exhumarea celebrului pictor, ultramediatizat și provocator, decedat la vârsta de 84 de ani, la cererea lui Pilar Abel, o ghicitoare în cărți de tarot, în vârstă de 61 de ani.

Clarvăzătoarea afirmă că mama ei, care era slujnică, l-a cunoscut pe Dali în casa unor prieteni pe care pictorul îi avea în Cadaques.

Din scurta lor relație s-ar fi născut Pilar, care a fost înștiințată de familia ei încă din copilărie în legătură cu acest "secret" și care dorește să afle cu certitudine dacă este într-adevăr fiica biologică a renumitului artist.