Turcia începe relaxarea restricțiilor dure anti-Covid

Turcia va relaxa din restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului, a anunțat președintele țării, luni, după ce numărul de cazuri noi a scăzut până la aproximativ 5.000, relatează Reuters.

Carantina generală impusă pentru zilele de duminică și restricțiile de timp de circulație pe timp de noapte (după ora 19:00) în toate zilele sunt restricțiile care vor fi ridicate începând cu data de 1 iulie, a anunțat Erdogan.

„Restricțiile pentru transportul public vor fi și ele ridicate, iar programul instituțiile publice va reveni la normal”, a precizat liderul turc.

De ceva timp, Turcia a început să relaxeze gradual restricțiile dure impuse la începutul primăverii – lockdown-ul total a fost limitat doar la zilele de duminică, iar restaurantele s-au deschis cu un număr redus de clienți. Numărul cazurilor zilnice a scăzut accelerat de la vârful de 60.000 din aprilie, după intrarea în vigoare a restricțiilor.

Ankara se așteaptă ca scăderea numărului de cazuri și accelerarea programului său de vaccinare va duce la o revenire a sectorului său turistic.

Luni, Turcia a înregistrat 5.294 de cazuri de Covid-19 și 51 de decese din cauza acestei boli.