Turiștii care merg la mare de Paște se pot vaccina fără programare, doar cu buletinul

Turiștii care merg în minivacanța de Paște pe litoral se pot vaccina fără programare, doar cu buletinul, anunță Prefectura Constanța. Două fluxuri de imunizare vor fi puse la dispoziția celor care ajung la mare în această perioadă.

Toți cei care vor merge pe litoral în perioada 30 aprilie – 3 mai au două fluxuri de vaccinare dedicate, puse la dispoziție în centrul din Pavilionul Expozițional Constanța, fără o programare prealabilă.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Constanța, turiștii fie vor putea face rapelul, fie vor putea face prima doză a vaccinului, urmând ca rapelul să îl primească la un centru din județul de reședință.

Vaccinul folosit pentru imunizare, la prima doză, este cel dezvoltat de Pfizer – BioNTech, iar persoanele care vor face rapelul vor primi o doză din vaccinul cu care au început schema de imunizare.

În acest moment, județul Constanța are 56 de fluxuri în 16 centre de vaccinare, 34 dintre fluxuri aflându-se în cel mai mare centru regional, cel organizat în Pavilionul Expozițional Constanța. Aici, zilnic, se pot vaccina până la 2.800 de persoane. La momentul de față, în județul Constanța s-au efectuat 231.004 doze.

Românii au la dispoziție mai multe variante de imunizare, între care și centre de tip drive-thru, unde nu este nevoie de programare. Primul astfel de centru a fost deschis în data de 24 aprilie la Deva, în Hunedoara. După două zile, a fost deschis al doilea centru de tip drive-thru din România, în Cluj, iar miercuri a fost deschis cel de-al treilea centru în Arad. De joi și Capitala are un centru tip drive-thru, unde s-au vaccinat în primele ore de la deschidere peste 100 de persoane.