Ucraina declară stare de urgență și cheamă cetățenii din Rusia acasă

Ucraina a declarat miercuri stare de urgență și le-a spus cetățenilor săi din Rusia să vină acasă, în timp ce Moscova a început să evacueze ambasada sa de la Kiev în cele mai recente semne de rău augur pentru ucrainenii care se tem de un atac militar rusesc total.

Bombardamentele s-au intensificat la linia de contact din estul Ucrainei, unde președintele rus Vladimir Putin a recunoscut săptămâna aceasta independența a două regiuni rebele susținute de Moscova și a ordonat desfășurarea trupelor ruse ca „trupe de menținere a păcii”.

Convoaie de echipamente militare, inclusiv nouă tancuri, s-au deplasat spre Donețk din estul Ucrainei din direcția graniței cu Rusia, a raportat un martor pentru Reuters.

Dar încă nu a existat un indiciu clar dacă Putin va lansa un atac în masă asupra Ucrainei cu zecile de mii de trupe pe care le-a adunat lângă granițele vecinului său. Un oficial al apărării american a declarat că forțele ruse sunt „pregătite” pentru un atac.

Casa Albă i-a comunicat președintelui Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, că Rusia urmează să invadeze Ucraina pe scară largă în următoarele 48 de ore.