UDMR nu se mai regăsește în Guvernul Ciolacu

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, marţi seară, că UDMR a făcut tot posibilul pentru a continua să guverneze împreună cu partenerii săi de coaliţie, dar susţine că în acest moment nu sunt întrunite condiţiile pentru a guverna împreună cu PNL şi PSD.

”În fruntea ministerelor pe care le-am condus, am demonstrat că putem lucra cu profesionalism, responsabilitate, transparenţă şi predictibilitate şi că munca noastră are rezultate. Toată lumea recunoaşte acest lucru, iar partenerii noştri nu au adus niciun argument pentru a ne explica de ce ar trebui să renunţăm la ministerele deţinute de noi până acum”, a mai scris Kelemen Hunor.

Acesta s-a referit, din nou, la flexibilitatea de care a dat dovadă formaţiunea pe care o conduce.

”Chiar şi aşa, am dat dovadă de flexibilitate în cadrul negocierilor din ultimele săptămâni, deoarece am considerat că este important să guvernăm împreună cu partenerii noştri cu care am început guvernarea şi să reprezentăm comunitatea noastră la nivel guvernamental. Acum nu mai putem face alţi paşi în spate, în condiţiile în care vor să ni se ia toate ministerele pe care le conducem”, a mai transmis liderul UDMR.