Un afgan a fost ucis iar alți 3 răniți într-un schimb de focuri care a avut loc la aeroportul din Kabul

Un schimb de focuri a avut loc, luni, între persoane armate neidentificate, forțe de securitate occidentale și gardieni afgani la Poarta de Nord a aeroportului din Kabul, au declarat forțele armate germane. Un gardian afgan a fost ucis iar alți trei au fost răniți, transmite Reuters.

Un gardian afgan a fost ucis iar alți trei au fost răniți în lupta care a implicat și forțele americane și germane, a transmis armata germană pe Twitter, fără a specifica dacă afganul ucis era dintre luptătorii talibani trimiși să păzească aeroportul.

Aeroportul este o scenă a haosului de când talibanii au capturat capitala afgană pe 15 august iar forțele americane și internaționale încearcă să evacueze cetățenii și afganii vulnerabili.

Duminică, luptătorii talibani au amenințat și bătut mulțimea adunată la aeroport pentru a forma cozi, la o zi după ce șapte afgani au fost uciși într-o busculadă la porți, pe măsură ce se apropie termenul limită pentru retragerea trupelor străine.

Forțele străine din Afganistan nu au căutat să extindă termenul de 31 de august pentru a părăsi statul, a declarat, luni, un oficial taliban, după ce președintele Joe Biden a spus că trupele americane ar putea sta mai mult pentru a supraveghea evacuarea “dificilă și dureroasă”.

Talibanii au preluat puterea în Afganistan de mai bine de o săptămână, în timp ce SUA și aliații săi își retrag trupele după un război de 20 de ani țintit către deturnarea de la putere a talibanilor și vânarea membrilor al Qaida după atacurile de la 11 septembrie.

Forțele străine lucrau către termenul limită agreat cu talibanii pentru a părăsi țara, care se împlinește la sfârșitul lui august, și nu au căutat să-l extindă, a declarat, luni, pentru Reuters, un consilier juridic de rang înalt al conducerii talibane.