Un băiat de 12 ani din Olanda și-a câștigat în instanță dreptul de a fi vaccinat anti-Covid, după ce tatăl lui se opusese

Un băiat de 12 ani din Olanda și-a câștigat în instanță dreptul de a fi vaccinat anti-COVID. Copilul a vrut să facă vaccinul pentru a-și putea vizita bunica bolnavă de cancer pulmonar.

Judecătorul Bart Tromp de la tribunalul districtual din Groningen (nord) a permis ca băiatul să fie vaccinat luând în considerare „interesele aflate în joc” în această vaccinare şi „în special interesele minorului”.

În hotărâre se arată că băiatul poate să fie vaccinat „rapid”, deoarece interesele sale sunt mai importante decât un posibil apel al avocaţilor tatălui.

„Minorul vrea să petreacă cât mai mult timp cu ea, însă nu este vaccinat. Îi este frică să nu-şi infecteze bunica şi este convins că contaminarea, dacă ar avea loc, ar constitui un pericol mortal”, se arată în hotărârea judecătorească.

Minorii cu vârste între 12 și 17 ani din Olanda pot alege să fie vaccinați sau nu, dar au nevoie de permisiunea ambilor părinți.

În acest caz, părinții băiatului sunt divorțați. Mama lui a fost de acord, dar tatăl, sceptic cu privire la vaccinuri, s-a opus. Bărbatul crede o teorie vehiculată pe internet, conform căreia ar exista un risc mare ca sistemul reproducător al copilului să fie afectat pe termen lung. Judecătorul i-a respins argumentul, pentru că nu are nicio bază științifică.