Un bărbat din Botoșani a murit de la o supradoză de paracetamol, după ce s-a tratat singur de COVID

Un bărbat din Botoşani a murit după o supradoză de paracetamol. Acesta a încercat să se trateze singur, acasă, de COVID-19. Potrivit medicilor, bărbatul a ajuns zilele trecute în stare gravă la spital după ce a luat mai multe zile la rând câte două tablete de paracetamol la fiecare patru ore. Ficatul său a cedat iar medicii nu l-au mai putut salva.

Bărbatul din Săveni, în vârstă de 70 de ani, a murit la finalul săptămânii trecute, după ce s-a tratat singur cu paracetamol.

„A intrat în comă vineri. Din declarațiile familiei, pacientul prezenta de câteva zile simptome de viroză: febră, frisoane, dureri musculare și articulare. Lua la domiciliu două tablete de câte 500 de miligrame, adică un gram de paracetamol la 4 ore”, a explicat Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani, la Digi24.

Bărbatul a fost preluat de o ambulanță în comă și a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Botoșani.

„A fost internat, după investigații, pe terapie intensivă și a decedat a doua zi”, a completat șefa DSP Botoșani.

Din declarațiile familiei, bărbatul a luat paracetamol timp de patru zile, până să i se facă rău.

„El a fost testat rapid pe ambulanță, unde a ieșit testul pozitiv. Testat PCR, în Unitatea de Primiri Urgențe, s-a confirmat diagnosticul”, a mai spus Monica Adăscăliței.

La nivelul DSP Botoșani nu se cunosc informații cu privire la posibilitatea ca bărbatul să fi luat paracetamol la indicațiile unui medic.