Un fost șef de șaormerie numit de Premierul Ciolacu vicepreședinte al Oficiului pentru Licenţă Industrială

Getting your Trinity Audio player ready...

Premierul Marcel Ciolacu a numit miercuri pe Flavius-Adrian Sirop în funcția de vicepreşedinte cu rang de subsecretar de stat al Oficiului pentru Licenţă Industrială, potrivit Monitorului Oficial. Flavius Sirop, care ocupă și funcția de secretar al PNL Craiova, are o experiență diversă, gestionând atât o șaormerie, cât și firma de salubritate a Craiovei.

Oficiul pentru Licenţă Industrială joacă un rol crucial în reforma administrativă prevăzută de Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), fiind responsabil pentru debirocratizarea procesului de autorizare a activităților industriale și acordarea licenței unice în România. Această instituție a fost înființată ca parte a angajamentului României de a simplifica procedurile administrative pentru antreprenori, conform cerințelor Uniunii Europene și recomandărilor Băncii Mondiale.

Flavius Sirop a intrat în politică inițial ca referent la cabinetul unui senator PNL, avansând apoi în funcții de conducere la nivel local și în cadrul Ministerului Sportului. Experiența sa managerială include roluri de director la o firmă de soft, o șaormerie și compania de salubritate a municipiului Craiova, arătând o traiectorie profesională diversificată și orientată către sectorul serviciilor.

De asemenea, Flavius Sirop a fost activ în viața civică și politică, participând la protestele anti-PSD din februarie 2017 și ocupând diverse funcții publice, inclusiv cea de consilier local și suprefect de Dolj. El este licențiat în Fizică-Informatică de la Universitatea din Craiova și a candidat pentru Senat în 2008 din partea unui partid nou-forma.

Prin această numire, se așteaptă ca Oficiul pentru Licenţă Industrială să beneficieze de expertiza lui Sirop în eficientizarea și simplificarea proceselor administrative.