Un nou eșec în justiție pentru Liviu Dragnea

Tribunalul București a decis, marți, după aproape o săptămână de deliberări, să respingă ”ca nefondată” ultima contestație la executare depusă de Liviu Dragnea. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată la instanța superioară Tribunalului.

Dragnea a fost audiat miercuri prin sistemul de videoconferință de un judecător al Tribunalului București, desemnat să tranșeze o nouă contestație la executare depusă de avocații fostului lider PSD. Îmbrăcat în negru și așezat la o masă, Liviu Dragnea și-a susținut încă o dată nevinovăția. De data aceasta strategia de apărare s-a axat pe contestarea detenției și nu a condamnării.

”Dincolo de faptul ca sunt nevinovat, că am fost condamnat la Referendum, de exemplu, într-un dosar politic, am fost condamnat în acest dosar de un complet de judecători declarat nelegal. Ce poate înțelege un om aflat în situația mea?” i-a spus, din penitenciar, fostul șef al PSD judecătorului.

Unul dintre avocații lui Dragnea s-a plâns că îi este greu să pledeze cu masca pe față. ”Scuze, vorbesc greu cu masca, rămân fără aer. (…) Suntem în fața dumneavoastră pentru a vă releva situatia detenției. Ne aflăm într-o situație de detenție nelegală”, a precizat avocata Flavia Teodosiu.

”Dacă o persoană e condamnată definitiv, apoi vine un decret de grațiere ce înseamnă? Că e nelegală condamnarea? Doamne ferește. Înseamnă că detenția din momentul grațierii a devenit nelegală”, a completat Liviu Popescu, cel de-al doilea apărător al fostului demnitar.