Un nou website de operă care oferă transmisii live

La Traviata, opera lui Verdi, a fost transmisă vineri, 8 mai, în direct și gratuit la nivel mondial de la Teatro Real din Madrid, în deschiderea unui program de susținut de UE şi care are ca scop să facă opera mai accesibilă publicului larg.

Platforma Opera (www.theoperaplatform.eu) este un proiect la care se lucreză de trei ani, cu un buget total de aproape 4 milioane € , din care aproximativ jumatate provine de la bugetul cultural al UE.

Platforma Opera este o platformă online pentru promovarea și exploatarea muzicii de operă. Aceasta este concepută pentru a răspunde atât celor care iubesc deja opera, cât şi celor care ar putea fi tentați să încerce pentru prima dată să asculte „, se arată într-un comunicat de presă.

La acest proiect participă 15 companii europene de operă din 12 țări. Vor fi în medie, aproximativ o transmisie în direct pe lună, care va fi disponibilă apoi pentru vizualizare pe site-ul Platforma Opera timp de șase luni. Transmisiile vor avea subtitrări sunt în limba engleză, franceză, germană, italiană, poloneză și spaniolă.

Site-ul va oferi, de asemenea, documentare, materiale de arhivă, punând în evidență producții din întreaga Europă.

Site-ul este oferit prin programul Europa creativă al UE în colaborare cu Opera Europa, care este o asociație de 155 de companii de operă și festivaluri, canalul cultural Arte și 15 companii de operă.

Producții viitoare includ Karol Szymanowski lui Krol Roger (Roger regele) transmisă de la Covent Garden din Londra și Götterdämmerung de Richard Wagner de la Viena Staatsoper.