Un submarin nuclear american s-a ciocnit cu un „obiect neidentificat” în Marea Chinei de Sud

Un submarin nuclear american a lovit weekendul trecut un obiect neidentificat în timp ce patrula în Marea Chinei de Sud, o zonă revendicată în mare parte de China, potrivit Marinei SUA.

USS Connecticut a lovit un obiect în după-amiaza zilei de 2 octombrie în timp ce naviga în apele internaţionale din regiunea Indo-Pacific, a spus Marina SUA într-un comunicat.

Nu există vătămări cu consecinţe letale, precizează comunicatul, sugerând că unii marinari ar fi putut fi răniţi uşor, potrivit AFP, citată de Agerpres.

USS Connecticut, care este un submarin din clasa Seawolf cu propulsie nucleară, a fost avariat, dar rămâne în stare de funcţionare, a adăugat Marina SUA.

Potrivit Institutului Naval, un grup de reflecţie apropiat de Marina SUA, USS Connecticut participa la un exerciţiu naval internaţional în Marea Chinei de Sud când a avut loc incidentul.

China revendică aproape în totalitate Marea Chinei de Sud şi a construit avanposturi militare pe mici insule şi atoli din regiune.

SUA şi aliaţii lor patrulează în mod constat în apele internaţionale ale regiunii pentru a-şi afirma drepturile la libertatea de navigaţie, spre nemulţumirea Chinei, notează AFP.