Un tigru de la o grădină zoologică din New York, testat pozitiv cu noul coronavirus

Un tigru de la o grădină zoologică din New York a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, au anunţat duminică autorităţile guvernamentale americane.

O femelă de tigru malaezian în vârstă de patru ani, pe nume Nadia, se numără printre mai mulţi lei şi tigri de la Bronx Zoo care au dezvoltat tuse uscată, a precizat într-un comunicat Societatea pentru Conservarea Faunei Sălbatice, care administrează grădina zoologică.

Nu se cunoaşte modul în care virusul afectează alte specii. Felinele mari au prezentat o pierdere a apetitului, însă societatea a transmis că se aşteaptă ca toate animalele să se recupereze.

Femela de tigru a început să prezinte semne ale acestei afecţiuni respiratorii la sfârşitul lunii martie, cel mai probabil în urma contactului cu un lucrător de la grădina zoologică, purtător asimptomatic al virusului, a explicat Departamentul de Agricultură al Statelor Unite (USDA), într-un comunicat de presă.

Paul Calle, veterinar-şef la Bronx Zoo, a declarat pentru Reuters că nu este cunoscută identitatea angajatului care a infectat tigrul. “Este prima dată când oricare dintre noi şi de oriunde din lume ştie că o persoană a infectat animalul şi că animalul s-a îmbolnăvit”, a spus Paul Calle, adăugând că intenţionează să distribuie informaţia altor grădini zoologice şi instituţii.

Potrivit USDA, acesta este primul caz de infectare a unui tigru cu COVID-19, o boală care provoacă probleme respiratorii.

Grădina zoologică newyorkeză a fost închisă la jumătatea lunii martie, iar primul tigru a început să prezinte simptome în data de 27 martie.

Nu există dovezi care să sugereze că animalele pot infecta oamenii cu noul coronavirus, a precizat USDA, care a avertizat însă persoanele care prezintă această boală să limiteze contactul cu animalele de companie şi cu alte animale.

În cazul pisicilor domestice, au fost înregistrate până în prezent două cazuri de infectare cu actualul coronavirus, unul în Belgia li altu în Hong Kong. De asemenea, tot în Hong Kong, doi câini au fost confirmaţi cu coronavirus.