Unul dintre protestatarii care au întrerupt proiecţia filmului cu tematică gay de la MŢR cere anularea proiecţiei „Soldaţii. Poveste din Ferentari“

Adrian Grigoriu, unul dintre protestatarii creştini care au întrerupt proiecţia filmului „120 BPM” de la Muzeul Ţăranului Român, a transmis conducerii acestuia şi a Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale un text în care solicită anularea difuzării filmului „Soldaţii. Poveste din Ferentari”, care urmează să aibă loc joi, de la ora 18.00, dar şi respingerea, pe viitor, a oricăror cereri de difuzare a unor astfel de filme.

Adrian Grigoriu cere nu doar anularea filmului regizat de Ivana Mladenovic, ci şi respingerea pe viitor a oricăror cereri de difuzare „a filmelor şi a altor activităţi care fac publicitate deviaţiilor sexuale (homosexualitate, etc.) în orice formă, explicit sau implicit, precum şi a celor care proferează limbaj vulgar şi comportament antisocial întrucât acestea sunt în constradicţie străine de valorile tradiţionale româneşti care constituie obiectul însăşi al fondării si funcţionării Muzeului Ţăranului Român”.

Adrian Grigoriu îşi fundamentează cererea, explicând că „publicitatea explicită sau implicită şi difuzarea de activităţi sexuale conţinute în filmul << Soldaţii. Poveste din Ferentari>>”, se încadrează între interdiciţiile din Codul Penal, la articolul 374 (1) şi (4).

Totuşi, articolul indicat de Grigoriu, prezent în capitolul Infracţiuni contra ordinii şi liniştii publice, se referă la Pornografia Infantilă.