‘Urma’, debutul în lungmetraj al regizorului şi actorului Dorian Boguţă – din 6 martie în cinematografele din România

„Urma”, debutul în lungmetraj al regizorului şi actorului Dorian Boguţă, intră în cinematografele din România din 6 martie, distribuit de Transilvania Film.

Potrivit unui comunicat, filmul a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film Francofon de la Namur şi a fost selectat în competiţia Spectrum la Cottbus.

LEGACY / URMA by Dorian Boguta – teaser from YOUBESC on Vimeo.

Pe afiş sunt nume precum Teodor Corban, Marin Grigore, Irina Rădulescu, Dragoş Bucur, Mădălina Ghenea, Lucian Ifrim, Liviu Pintileasa.

Pentru cele două actriţe din film, „Urma” este, în feluri diferite, un debut: Mădălina Ghenea se află la primul rol într-o producţie românească, iar Irina Rădulescu, fiica regretatului actor Dem Rădulescu, are prima partitură într-un lungmetraj, precizează sursa citată.

Cunoscut ca actor pentru roluri în filme precum ‘Caravana cinematografică’, ‘Francesca’, ‘Love Building’ sau ‘Două lozuri’, Dorian Boguţă are, ca regizor, un portofoliu de scurtmetraje multi-premiate. A început cu ’10’ (2009), proiectat inclusiv la Namur şi TIFF, a continuat cu ‘De azi înainte’ (2012), nominalizat la Premiile Gopo, ‘Piano’ (2013), ‘Kazimir’ (2014), unul dintre foarte puţinele filme de gen româneşti, ‘Vera’ (2015) sau ‘Duminică’, acesta din urmă răsplătit cu Menţiunea Specială în Zilele Filmului Românesc la TIFF 2018.