USR acuză că PSD promite măsuri care sunt deja prevăzute de lege

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui (USR), spune că reducerea TVA la energia termică, decisă în coaliția de guvernare, este o măsură care există deja în lege.

„PSD-PNL promit că vor reduce TVA la căldură la 5%. Toate bune și frumoase, doar că TVA este deja redusă la 5% pentru căldură. În iulie a fost dată legea 196/2021 care prevede reducerea cotei de la 13 ianuarie 2022. Domnul Ciolacu ne minte în față când ne promite că va face ceea ce este deja făcut. La ritmul ăsta, în curând domnul Ciolacu ne va promite și cota unică de 10% și impozit zero pentru IT-iști”, a scris Năsui pe pagina de Facebook.

Precizăm că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că partidele din coaliţia de guvernare vor veni cu o reducere a TVA la gigacalorie pe perioada iernii. „Ce este important este că o să venim cu o reducere a TVA la gigacalorie pe perioada iernii, ianuarie, februarie, martie, astfel încât să fie cât mai suportabilă, să rămână 5%”, a spus Ciolacu după şedinţa coaliţiei de guvernare.