USR şi Forţa Dreptei atacă la CCR legea privind măsurile fiscale propuse de Cabinetul Ciolacu

Getting your Trinity Audio player ready...

Partidele USR şi Forţa Dreptei au anunţat că vor sesiza Curtea Constituţională (CCR) în legătură cu proiectul de lege privind măsurile fiscale pe care Cabinetul Ciolacu intenţionează să îşi asume răspunderea. Motivarea lor se bazează inclusiv pe observaţiile de neconstituţionalitate formulate de experţii din Ministerul Justiţiei, observaţii care au fost ignorate de ministrul Alina Gorghiu.

Liderul USR, Cătălin Drulă, a punctat că avizul emis de aceşti experţi conţine argumente solide pentru neconstituţionalitatea legii, însă Alina Gorghiu, în ciuda lor, a optat pentru emiterea unui aviz favorabil. Aceasta, după afirmaţiile lui Drulă, a făcut acest lucru în scopul de a sprijini premierul Marcel Ciolacu.

Pe de altă parte, preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a criticat evoluţia economică sub guvernarea actuală. A adus în atenţie faptul că în noiembrie 2021, când „coaliţia monstruoasă” a preluat guvernarea, România înregistra o creştere economică de 6% din PIB. În doar doi ani, aceasta a scăzut la 1,7%.

Orban a subliniat, de asemenea, promisiunile PSD şi PNL de a nu majora taxele şi impozitele, în ciuda faptului că ambele guverne au avut ca principală preocupare, după spusele sale, penalizarea cetăţenilor români care îşi câştigă existenţa prin muncă cinstită. Motivaţia din spatele acestei acţiuni, potrivit liderului Forţa Dreptei, a fost de a susţine „sinecurile” politice angajate în instituţiile publice.

În final, se menţionează că astăzi, de la ora 18.00, Camera Deputaţilor şi Senatul vor avea o sesiune comună pentru asumarea răspunderii Guvernului pe pachetul de măsuri fiscale. Premierul Marcel Ciolacu va fi prezent la această sesiune.