Vicepreşedintele USR Dan Barna îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să susțină Republica Moldova

Vicepreşedintele USR Dan Barna îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să transmită un mesaj „clar” de susţinere a Republicii Moldova, adăugând că ţara vecină este „în pericol”.

Precizările vin după ce luni preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a vorbit despre planuri ale Federaţiei Ruse de a destabiliza situaţia din ţară, prin implicarea unor diversionişti cu pregătire militară, camuflaţi în civili, care urmau să întreprindă acţiuni violente, atacuri asupra unor edificii ale statului şi luări de ostatici. În acest fel, „urma să se forţeze schimbarea puterii de la Chişinău”, a spus Maia Sandu.

„Republica Moldova e în pericol şi are nevoie de o Românie fermă şi politicieni care să nu arunce inconştienţi mesaje confuze. Rusia nu scapă nicio ocazie să ameninţe Republica Moldova. O face folosindu-se de vocile oficiale (ministrul de Externe, Serghei Lavrov, de exemplu), dar şi de acţiunile unor politicieni locali aflaţi sub o evidentă influenţă a Kremlinului. Faptul că aceste ameninţări nu sunt doar retorică şi devin realitate a fost confirmat zilele trecute de preşedinta Moldovei. Declaraţiile preşedintei Maia Sandu privind planul Rusiei de a destabiliza Republica Moldova prin acţiuni violente, atacuri asupra unor edificii ale statului şi luare de ostatici e un semnal cât se poate de clar că Rusia vrea să continue războiul şi în alte state”, a scris Dan Barna, pe Facebook.