Victor Pițurcă a fost reținut de DNA

img 3524

Fostul selecţioner al echipei naţionale de fotbal Victor Piţurcă a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar privind achiziţia de produse medicale în pandemie, au declarat, luni, pentru HotNews.ro surse judiciare.

Victor Pițurcă ar fi vizat de un dosar de corupție vizând achiziționarea de măști pentru spitale militare în timpul pandemiei de COVID-19.

El a fost reținut duminică seară pentru 24 de ore. Conform unor surse citate de Agerpres, în acest dosar a mai fost reţinut şi directorul general al Romarm, Gabriel Ţuţu. 

Gabriel Țuțu conduce din decembrie 2019 Romarm, principalul furnizor românesc de tehnică de apărare. Conform CV-ului său, Țuțu, fost șef al pazei la combinatul siderurgic Arcelor Mittal Steel Galați, Țuțu a fost ofițer în SRI în perioada 2003 – 2011.

Libertatea a scris în februarie 2022 că PAV Green Energy, firma lui Alexandru Pițurcă, fiul fostului selecționer al Naționalei, a fi fost implicată într-o afacere cu măști neconforme.

Ministerul Apărării ar fi încheiat contractul cu Helios Dentserv, dar 98% din bani ar fi mers către PAV Green Energy, firma lui Piţurcă jr. Astfel, 100.000 de măşti FFP3 din acest contract ar fi fost distribuite în unităţile sanitare ale MApN, iar după patru luni s-a descoperit că ele erau neconforme. MApN a dat în judecată Helios Dentserv, cerându-şi banii înapoi, dar ulterior părţile s-au împăcat, a mai scris Libertatea. O singură mască costase 28,69 de lei. Dublu față de prețul obținut de Primăria Oradea, la aceeași dată, potrivit HotNews.ro.