VIDEO | A început demolarea spațiilor comerciale de la metrou

Evacuarea și demolarea spațiilor comerciale a început de miercuri dimineață din stația Ștefan cel Mare, a anunțat Ministerul Transporturilor. Primele demolări sunt făcute de către angajații ADP Sector 2, primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu fiind și el prezent la acțiune. Tot miercuri ar urma să fie evacuate spațiile comerciale din stația Pipera. Termenul limită pentru eliberarea spațiilor comerciale de la metrou a expirat vineri, 2 aprilie.

 
La prânz cordoane de jandarmi au apărut în jurul spațiilor comerciale, în condițiile în care situația a devenit tensionată. Proprietarii chioșcurilor au schimbat replici cu primarul sectorului 2, Radu Mihaiu dar și cu directorul Metrorex, Ștefan Paraschiv, filmat încercând să deschidă un spațiu cu ranga, notează Mediafax.
 

 
 
La fața locului s-a iscat un scandal după ce mai mulți comercianți i-au cerut primarul sectorului 2 să înceteze evacuările, reclamând acțiunea ca fiind ilegală. În replică, Radu Mihaiu a susținut că autoritățile sunt îndreptățite să evacueze spațiile pentru că nu au avize de securitate și nu au fost ridicate cu autorizații de construire.