VIDEO | Atac armat la o universitate din Rusia

Cel puțin 9 persoane, majoritatea copii, au fost uciși într-un atac armat la o școală din Rusia – cei doi atacatori au deschis focul într-o școală din orașul Kazan, relatează The Moscow Times care citează surse din serviciile de securitate și agenția de stat TASS.

ACTUALIZARE 16:00. Autoritățile ruse dau informații contradictorii cu privire la numărul de decese în urma atacului armat de la școala din Kazan. Conform celor mai noi informații prezentate, 9 persoane au fost ucise, iar alte 21 au fost spitalizate.

ACTUALIZARE 14:50 Presa din Rusia a clarificat numărul persoanelor care au fost ucise în atacul de la școala din Kazan – 7 elevi și un profesor au fost uciși în atac.

ACTUALIZARE 13:20. Atacatorul reținut de autorități este absolvent al școlii – Ilnaz Galyaviyev, în vârstă de 19 ani – și și-ar fi anunțat intenția de a ataca școala pe rețelele sociale.

ACTUALIZARE 12:40. Prima reacție a lui Vladimir Putin – președintele rus a cerut o înăsprire „urgentă” a regimului armelor și munițiilor, a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Conform primelor informații, opt elevi și un profesor se numără printre cei uciși de atacatori. În clipurile video publicate pe rețeaua socială Telegram se poate vedea cum copiii încearcă să scape sărind pe ferestre, în timp ce pe fundal se aud focuri de armă.

Presa rusă scrie că în școala din Kazan a avut loc și o explozie.

Unul dintre atacatori, în vârstă de 17 ani, a fost deja reținut în timp ce al doilea se află încă în clădirea școlii și ar fi luat ostatici.

Cel puțin 32 persoane au fost rănite, iar 4 au fost spitalizați. Doi copii au murit după ce au sărit pe fereastră de panică.

Președintele regiunii Tatarstan, în care a avut loc atacul, s-a deplasat la fața locului.