VIDEO: Experiment inedit la Filarmonica din Cluj. „Și clasicii o mai iau razna…”

Un percuționist rebel, o orchestră care se molipsește rapid și un dirijor care se dă bătut în a mai încerca să-i aducă pe calea (partitura) cea dreaptă. Acesta a fost scenariul-supriză pregătit de cei de la Filarmonica Cluj alături de agenția creativă Heraldist & Wondermarks, care a semnat de curând și noua identitate vizuală a instituției de cultură.

Proiectul a fost realizat de către Filarmonica „Transilvania" din Cluj-Napoca pe baza conceptului creativ al agenţiei Heraldist & Wondermarks. Echipa de montaj şi producţie video a fost compusă din Matei Pleșa, Aris Ciurdar, Anda Teglaș și Kötő Zsolt, Filep Farkas, Lepedus Péter, László Lóránd, Péter Anna.

„Conceptul de promovare video propus de cei de la Heraldist & Wondermarks ne-a entuziasmat de la început, dar am trecut destul de greu la fapte. A fost nevoie să găsim un concert cu un program flexibil și un dirijor care să nu spună nu inițiativei. Din fericire, Gottfried Rabl a fost mai mult decât bucuros să facă parte din acest demers. Ne bucurăm că am lăsat la o parte convențiile pentru o seară și am adus zâmbete în public printr-un moment ce credem că arată nu doar versatilitatea orchestrei, ci și deschiderea artiştilor către astfel de momente. Chiar dacă pare că muzicienii noștri au luat-o „razna", colaborarea noastră cu Heraldist devine tot mai armonioasă. Sperăm ca acest video să nu-i înveselească doar pe melomani, ci să instige curiozitate și deschidere asupra activității noastre", a declart Diana Câmpean, secretarul PR al Filarmonicii de Stat „Transilvania".