VIDEO | Imagini care vor rămâne în istorie. Cum arată Suceava în prima zi de carantină totală

Astăzi este cea de-a doua zi în care orașul Suceava se află în carantină totală din cauza epidemiei de coronavirus din România. Acolo au fost înregistrate până acum mai mult de un sfert dintre cazurile de infectare din toată țara. Un fotograf local a înregistrat imagini de marți, din prima zi de carantină totală.

O comunitate de peste 100.000 de oameni arată acum ca un oraș fantomă. 

„Suceava era un oraș viu, plin de viață, cu străzile pline! Acum suntem în carantină! Să fim cu toții în linia întâi și să redăm Sucevei viața!”, spune Radu Baran, cel care a surprins aceste imagini.

Ministrul de Interne a anunțat luni seară că a fost emisă Ordonanța Militară numărul 6, prin care municipiul Suceava şi localităţile Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei intră în carantină totală. 

Până la la publicarea acestui articol, în România au fost confirmate 2.245 de infecții cu coronavirus. 220 dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. În total, în România au murit 82 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de COVID-19 confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.