VIDEO | Imagini cu avionul prăbușit în Milano

În presa italiană au apărut primele imagini cu momentul prăbușirii avionului pilotat de miliardarul român Dan Petrescu.

Filmarea, făcută cel mai probabil cu o cameră montată la bordul unui autovehicul și postată pe site-ul Corriere della Sera, arată cum avionul se prăbușește aproape vertical, totul culminând cu o explozie puternică.

Puțin peste 3 secunde, atât durează căderea avionului surprinsă de pe una din autostrăzile care înconjoară orașul Milano.

În partea de sus a ecranului, la câteva sute de metri înălțime, apare brusc conturul unui avion. Este aparatul Pilatus PC-12 pilotat de Dan Petrescu, complet scăpat de sub control. Avionul coboară spre stația de metrou San Donato, care poate fi văzut în depărtare.

Doar în ultimii câțiva metri traiectoria devine puțin curbă, poate în încercarea pilotului de a lua din nou altitudine, scrie ziarul italian. Cu toate acestea, avionul este prea jos și nu există nicio speranță pentru cei de la bord.

Câteva momente teribile mai târziu vedem explozia și o minge de foc. Cu toate acestea, din imagini nu reiese că există semne de incendii la bordul aeronavei sau flăcări care ies din motor, chiar dacă distanța este mare și rezoluția nu este perfectă.

Între timp, anchetatorii care investighează dezastrul au achiziționat și alte imagini care au filmat o parte din zbor, inclusiv căderea aparatului Pilatus PC-12. Acestea sunt camere poziționate în apropierea aeroportului Linate.

Imaginile sunt acum examinate de criminalistii care încearcă să „curățe” cadrele pentru a verifica posibilitatea unui incendiu de motor, după cum au raportat unii martori oculari. Magistrații Mauro Clerici și Paolo Filippini, coordonați de adjunctul Tiziana Siciliano, rămân prudenți cu privire la ipoteza unui incendiu la bord în timp ce așteaptă să găsească confirmarea documentară din imaginile sau analizele cutiei negre.

În urma accidentului aviatic au decedat opt persoane, dintre care șapte de naționalitate română.