VIDEO | Nicușor Dan: “Ne dorim electrificarea transportului public din București”

Dezvoltarea metroului de suprafață, modernizarea și extinderea liniilor de tramvai, achiziția de tramvaie și transformarea actualelor autobuze pe motorină în troleibuze se numără printre proiectele pe care Primăria Municipiului București le-a depus la Ministerul Fondurilor Europene pentru a obține finanțarea prin Programul Național de Redresare și Reziliență, a anunțat, vineri, într-o conferință de presă, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. 

Sursă foto: Primăria Municipiului București

Ne interesează foarte tare mobilitatea, trebuie să rezolvăm o dată pentru totdeauna problema traficului și tot ce înseamnă probleme conexe. Proiectul cel mai important este metroul de suprafață, modernizarea și extinderea liniilor de tramvai, ne dorim electrificarea transportului public din București. Printre proiectele pe care le depunem se numără atât achiziția de tramvaie cât și transformarea actualelor autobuze pe motorină în troleibuze. Mai avem un proiect cu piste de bicicicliști în zona metropolitană. Mare parte din proiectele pe care le depunem nu vizează doar Bucureștiul ci și zona metropolitană”, a declarat primarul general al Capitalei.

În plus, primarul general a precizat că valoarea proiectelor pentru protecți mediului propuse însumează 900 de milioane de euro.

Avem un set de proiecte propuse pentru protecţia mediului, care însumează 900 de milioane de euro. Cel mai mare proiect se numeşte <<Plămâni verzi pentru Bucureşti>> şi vizează amenajarea multor spaţii verzi, care în momentul de faţă sunt introduse în PUG ca spaţii verzi, dar care nu sunt amenajate şi, de asemenea, plantări de arbori. În cadrul acestui proiect sunt şi locuri pe care bucureştenii le aşteaptă de mult să fie amenajate, cum este Parcul Natural Văcăreşti, Lacul Morii sau salba de lacuri din nordul Bucureştiului”, a adăugat Nicuşor Dan.