VIDEO | Steven Spielberg lansează trailerul filmului „West Side Story”

Steven Spielberg a lansat, cu prilejul celei de-a 93-a ediţii a Oscarurilor, trailerul noii versiuni a filmului „West Side Story”, care se prefigurează deja ca un potenţial candidat la premiile Academiei Americane de Film de anul viitor, relatează EFE.

Pe ritmurile piesei „Somewhere”, trailerul prezintă imaginile unui New York scăldat în zorii unei noi zi în care străzile şi trotuarele sunt pustii. Mai târziu trotuarele se însufleţesc prin apariţia celor doi protagonişti Ansel Elgort (Tony) şi Rachel Zegler (Maria), însoţiţi de dansatori care dovedesc o mare virtuozitate, pasiune şi energie.

Este vorba despre primul ‘remake’ pentru marele ecran al celebrului musical din 1961, în care Natalie Wood şi Richard Beymer au interpretat personajele Maria şi Tony, doi adolescenţi membri ai unor bande rivale din New York din anii ’50 care trăiesc o poveste de dragoste.


În noul film al lui Spielberg, care va fi lansat de Disney în cinematografe în luna decembrie, joacă şi Rita Moreno, una dintre actriţele care au făcut parte din distribuţia versiunii originale din 1961 şi care a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar pentru interpretarea personajului Anita. În noua versiune, ea o interpretează pe Valentina, care lucrează la un magazin.

Rita Moreno, care este de asemenea producător executiv, a cedat rolul Anitei lui Ariana DeBose, o reputată actriţă de teatru şi nominalizată la premiile Tony.

Spre deosebire de lungmetrajul din 1961, din distribuţia noului film fac parte numeroşi actori de origine latino-americană care interpretează personaje hispanice, mai ales membri din banda ”Sharks”.

Musicalul din 1961 a fost recompensat cu zece premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film, devenind una dintre cele mai laureate producţii după „Lord of the Rings: The Return of the King”, „Titanic” şi „Ben-Hur” care au obţinut fiecare câte 11 statuete.