VIDEO | Un avion privat înmatriculat în România s-a prăbușit la Milano

Un avion privat de mici dimensiuni înmatriculat în România YR-PDV s-a prăbușit duminică peste o clădire goală de la marginea orașului italian Milano, anunță Reuters. Toți cei opt oameni de la bord au murit, potrivit poliției. Printre morți s-ar afla și un copil. Avionul făcea un zbor de pe aeroportul Linate din Milano, după ce pe 30 septembrie a făcut drumul de la București la Milano. Mai mulți martori au relatat că au văzut cum de la motorul avionului ieșeau flăcări și fum chiar înainte să se prăbușească.

Pilotul, un român de 30 de ani, şi cei şapte pasageri, între care şi un copil, au murit, scrie Corriere della Sera.
Avionul, care a decolat de pe aeroportul orașului Linate din Milano, s-ar fi îndreptat spre insula Sardinia, au spus oficialii citați de Reuters.

Accidentul s-a produs chiar în fața unei stații de metrou de la periferia orașului. Oamenii din zonă au putut auzi o explozie când avionul s-a ciocnit de clădirea cu două etaje care era goală în momentul producerii accidentului.

Alți martori au declarat ziarului italian Corriere della Sera că au văzut motoarele avionului în flăcări înainte ca avionul să se prăbușească.
 
Aparatul este un avion monomotor cu elice de tipul Pilatus PC-12 și a fost înmatriculat în România în 2015. Avionul era deținut de un om de afaceri român, Dan Petrescu, scrie BoardingPass.ro