Viktor Orban, susţine sâmbătă un discurs la Băile Tușnad

Getting your Trinity Audio player ready...

Organizatorii Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad au anunţat, vineri seara, că la discursul pe care premierul Ungariei, Viktor Orban, îl va susţine sâmbătă, nu vor permite accesul membrilor Asociaţiei ”Frăţia Ortodoxă” sau al altor persoane despre care există suspiciunea că vor încălca legea sau vor pune în pericol participanţii.

„Având în vedere apelul public postat de Asociaţia ‘Frăţia Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruinţă’ vă comunicăm următoarele: refuzăm intrarea persoanelor din cadrul acestei organizaţii, precum şi a tuturor persoanelor în cazul cărora există suspiciunea că vor încălca legea sau care reprezintă pericol asupra participanţilor”, se arată în comunicatul transmis de organizatorii Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad.

Reprezentanţii mai multor organizaţii româneşti au anunţat că intenţionează să asiste, sâmbătă, la tradiţionalul discurs pe care premierul Ungariei îl ţine la Băile Tuşnad, dând asigurări că prezenţa lor va fi una paşnică.

În acest context, în premieră, organizatorii Universităţii „Tusvanyos” au anunţat că la discursul lui Orban pot asista doar cei care se înregistrează pe site-ul evenimentului, la ediţiile precedente participarea fiind liberă.

Organizatorii au solicitat înregistrarea inclusiv a jurnaliştilor deja acreditaţi la eveniment.

Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, a adresat o scrisoare Ministerului de Interne, în care a solicitat sprijin din partea forţelor de ordine.

Atât oficiali de la Budapesta, cât şi lideri ai UDMR i-au îndemnat pe participanţi să nu dea curs provocărilor.

La fel ca în fiecare an, premierul Ungariei, Viktor Orban, îşi va ţine discursul la Universitatea de Vară ”Tusvanyos”, pornind de la tema centrală a evenimentului, care în acest an este „Timpul păcii”, şi îi va avea alături pe preşedintele Comisiei de politică externă a Parlamentului Ungariei, Németh Zsolt, şi pe Tokes László, preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania.