Vine iarna în România

Getting your Trinity Audio player ready...

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză care indică o iarnă aspră pentru România, cu temperaturi semnificativ mai scăzute decât cele obișnuite pentru această perioadă a anului. Conform ANM, în primele zile ale lunii decembrie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice, cu o abatere termică negativă mai accentuată în jumătatea nordică a țării.

Meteorologii au detaliat că, în săptămâna 27 noiembrie – 4 decembrie, temperaturile vor fi mai scăzute pe întreg teritoriul României, iar precipitațiile vor fi în special în vestul țării. De asemenea, în săptămâna 4 – 11 decembrie, temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, în toate regiunile, cu cantități de precipitații excedentare la nivel național, mai ales în regiunile vestice.

Pentru intervalul 11 – 18 decembrie, se așteaptă temperaturi medii apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 18 – 25 decembrie, mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință ușor deficitară în toate regiunile.

Această prognoză indică faptul că România se poate aștepta la o iarnă cu condiții meteorologice mai aspre decât în anii precedenți, cu temperaturi scăzute și precipitații abundente, în special în regiunile vestice și nord-vestice ale țării.