Violonista Ioana Cristina Goicea a obținut premiul I la o prestigioasă competiție internațională

Violonista română Ioana Cristina Goicea, în vârstă de 24 de ani, a câștigat vineri premiul I la ediția din 2017 a unui prestigios concurs internațional – Michael Hill International Violin Competition -, organizat în orașul Auckland din Noua Zeelandă.

Absolventă a Universității de Muzică din Leipzig, Ioana Cristina Goicea a absolvit în 2017 și Universitatea de Muzică din Hanovra la clasa profesorului Krzysztof Wegrzyn. Ea a câștigat în anii trecuți o serie de premii importante la câteva concursuri de vioară prestigioase — International Fritz Kreisler Competition, Johannes Brahms Competition și International Violin Competition "Andrea Postacchini".

Pentru victoria repurtată în Noua Zeelandă, Ioana Cristina Goicea va fi recompensată cu un cec în valoare de 40.000 de dolari neozeelandezi (31.000 de dolari americani), va semna un contract cu casa de discuri Atoll, va susține un turneu de concerte în Noua Zeelandă și Australia. De asemenea, pentru concertele viitoare, violonista din România va beneficia de o serie de creații vestimentare realizate pe comandă și va intra într-un program personalizat de dezvoltare a carierei sale profesionale.