Viorica Dăncilă a fost cazată într-un hotel deţinut de Trump în vizita sa la Washington

Premierul României Viorica Dăncilă a fost cazată într-un hotel care aparţine preşedintelui SUA, Donald Trump, în timpul vizitei sale la Washington.

Dăncilă este primul lider de guvern care a ales să se cazeze în hotelul respectiv în ultimul an, potrivit WNYC, postul public de radio din New York.

Viorica Dănclă a fost prezentă în Statele Unite pentru a participa la Conferinţa Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC). Potrivit jurnaliştilor americani, şederea premierului în hotelul respectiv este dovada că Donald Trump continuă să facă afaceri cu oficiali străini şi că riscă să încalce mai multe măsuri anti-corupţie din Constituţie.

Dăncilă a fost observată în incinta hotelului vineri seara, fiind încojurată de un grup de aproximativ opt persoane, şi se îndrepta către un lift, care funcţionează doar prin intermediul cheilor primite de către cei cazaţi. WNYC scrie că premierul român a fost văzută din nou duminică seara, „puţin după ora 18.00”.

Americanii mai notează că nu se ştie câte camere au fost rezervate de către Dăncilă, care a fost preţul sau cine a plătit şi că Ambasada României în Washington nu a răspuns întrebărilor jurnaliştilor. Anul trecut, Consulatul Român din Chicago a sărbătorit Ziua Naţională tot într-un Trump Hotel.