Vlad Maistorovici și Verona Maier deschid seria concertelor matinale de la Ateneul Românâ

Seria concertelor matinale de weekend „Morning Mood”, organizată de Societatea Muzicală la Ateneul Român, debutează sâmbătă, 29 septembrie 2018, cu un eveniment ai cărui protagoniști sunt violonistul Vlad Maistorovici și pianista Verona Maier.

Aceasta din urmă va realiza acompaniamentul la orgă și clavecin, într-un program divers, care pornește de la opusuri de Johann Sebastian Bach și Wolfgang Amadeus Mozart și ajunge la Eugène Ysaÿe și chiar la muzici din repertoriul trupei Queen. Ora de începere, 11:30, este cea care conferă specificul seriei, iar organizatorii anunță un cod vestimentar casual elegant.

Vlad Maistorovici este cunoscut drept un violonist-compozitor-dirijor nonconformist, cu o activitate internațională importantă atât ca solist, cât și ca partener de muzică de cameră, cu un repertoriu care se întinde de la Bach la Turnage, prin Enescu și Freddie Mercury. Compozițiile sale sunt interpretate de orchestre și artiști de talie internațională.

Verona Maier este cadru didactic la Universitatea Națională de Muzică București și desfășoară o bogată activitate artistică, materializată în recitaluri, concerte și cursuri în România, Italia, Elveția, Franța, Ungaria, Germania și nu numai. A fost invitată, ca membru sau președinte, în jurii de concursuri muzicale cu participare națională și internațională.