Volumul „Conversaţii cu Regele Mihai“ de Stelian Tănase, o pagină de istorie trăită

La un an de când Regele Mihai a trecut la cele veşnice, Editura Corint anunţă apariţia unui document istoric excepţional – Conversaţii cu Regele Mihai de Stelian Tănase. Volumul a fost lansat, marţi, la Ateneu, în colecţia Corint Istorie Autori Români şi a fost îngrijit de Elena Vijulie.

Volumul „Conversaţii cu Regele Mihai“ este rezultatul transcrierii fidele a înregistrărilor audio/video realizate de scriitorul Stelian Tănase cu Regele Mihai de-a lungul mai multor zile, în aprilie 2005.

În paginile volumului sunt scoase la lumină momente puţin ştiute din viaţa familiei regale, despre perioada copilăriei Regelui Mihai, tensiunile politice la nivel înalt, exilul forţat printre străini, întoarcerea acasă şi, implicit, viaţa României din vremea sa. Dialogul, purtat în urmă cu 13 ani, la Palatul Elisabeta din Bucureşti, este completat cu fotografii inedite şi documente din Arhiva Casei Regale şi de la Arhivele Naţionale ale României.

Tragedia Regelui Mihai desenează pe fundalul unei întregi epoci un om de o extraordinară forţă morală. Dincolo de istorie, Regele Mihai este un model. Prin curaj, tragere de inimă şi credinţă. Un om care a cunoscut gloria şi sărăcia, viaţa într-o familie mare şi singurătatea absolută. Modest, răbdător, de o majestate naturală. Serios, dar cu un ascuţit simţ al umorului.

Stelian Tănase este un scriitor, eseist, istoric, politolog, publicist, scenarist, regizor, realizator de televiziune şi analist politic român.