Vremea caldă în România, cu temperaturi ridicate pe litoral până la finalul lunii noiembrie

Getting your Trinity Audio player ready...

Meteorologii anunță că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă pe întreg teritoriul României, în următoarele patru săptămâni. Precipitațiile vor fi în general apropiate de limitele lunare, cu excepția unor zone și perioade în care acestea vor fi excedentare.

În săptămâna 30 octombrie – 6 noiembrie 2023, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice, în special în regiunile vestice și sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și nord-vestice, în timp ce în sud și sud-est va fi deficitar.

Pentru săptămâna 6 – 13 noiembrie 2023, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale, mai ales în regiunile sud-estice și estice. Majoritatea regiunilor țării vor înregistra precipitații excedentare, cu excepția regiunilor sudice.

În săptămâna 13 – 20 noiembrie 2023, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale în toate regiunile, în special în sud-est. Precipitațiile vor fi excedentare în majoritatea regiunilor.

În ultima săptămână analizată, 20 – 27 noiembrie 2023, temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele normale, iar regimul pluviometric va fi excedentar în sud, est și local în centru.

Estimările meteorologice pentru această perioadă sunt realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată – ECMWF, iar comparația se face cu media perioadei 2003 – 2022. ANM subliniază că fenomenele extreme de scurtă durată nu pot fi prognozate.