Vremea rea face ravagii în România: vânt ca la uragan, drumuri blocate, trenuri anulate, școli închise, localități în întuneric

Iarna se instalează în forță în România. Viscolul se va intensifica mai ales pe timpul nopții când în mai multe județe din sud și sud-est va fi cod roșu de vânt intens, ninsoare abundentă și vizibilitate aproape zero. Meteorologii au emis și un cod portocaliu în București pentru lapoviță, ninsoare și vânt.

ACTUALIZARE 3:45 Centrul INFOTRAFIC informează că, la această oră (03:45), pe autostrada A1 București – Pitești, la  kilometrul 29 ( Bolintin, jud.  Giurgiu), pe  sensul de mers către București traficul este blocat din cauza unui TIR care a derapat.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu foarte mare atenţie şi cu viteză deosebit de redusă, să folosească luminile de întâlnire şi fiecare manevră să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru a putea evita producerea de accidente rutiere.

ACTUALIZARE 1:20. Autoritățile nu mai permit accesul traficului greu (vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 12 tone) dinspre România către Bulgaria, prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu – Ruse, din cauza condițiilor meteo nefavorabile din Bulgaria.

ACTUALIZARE 6 FEBRUARIE, ORA 0:20 . Trenul IR 1691 București-Timișoara este de blocat în câmp de aproximativ trei ore între Lugoj și Timișoara.